Onze laatste dag in China😭

22 maart 2025 - Chengdu, China

Vandaag was onze laatste, volledige dag in China. Ik werd een beetje ziekjes wakker. Ik had koorts, en voelde me een beetje gebroken. We besloten daarom in het hotel te ontbijten. Dat was een goed idee. Het ontbijt was erg lekker, en het gaf ons tijd om op gang te komen. We namen lekker onze tijd, en pas rond 11.00 uur gingen we de deur uit. We besloten eerst onze nagels te laten doen. Dat is echt een luxe hier. Overal is het mogelijk, het is niet duur, het hoort bij het dagelijkse leven (dat zie je aan de nagels van de mensen) en het kwalitatief erg goed. Na de nagelsalon gingen we naar the Wouhou district. Dit is een wijk met veel Tibetanen en een beroemde tempel. Toen we er aankwamen was het heerlijk rustig. We hebben genoten van de rust en de natuur, en hebben in het complex in een heel fijne binnenplaats thee gedronken. We hebben hier lekker gekletst en onze reis een beetje geëvalueerd. In Nederland zit straks de gas er weer op, terwijl we hier ook veel doen, maar voor ons vermaak natuurlijk, en ook moe zijn, maar op een andere manier dan in Nederland. Dit moeten we echt anders aanpakken als we terug zijn. Toen we de tempel uitliepen, zagen we dat het heel erg druk was. Wij waren de drukte gelukkig net voor geweest, wat als het eenmaal druk is, dan word je echt gek in China. Er zijn gewoon te veel mensen en te veel geluid. Ik heb echt momenten gehad dat ik mijn vingers in mijn oren stopte tegen het geluid en prikkels die ik binnenkreeg. Rondom de tempel was het helaas erg toeristisch, niets reinheid en rust. We zijn er even doorheen gelopen, voor Sinan twee Chinese jasjes gehaald, met een jongen uit de VS gepraat die aan het backpacken was, en zijn daarna naar de achterafstraatjes gegaan van deze wijk. We voelden ons er niet echt op ons gemak. Het was duidelijk dat er een groep jongens was dat aan het stelen wilde. Ze keken ook naar onze tassen en camera, en deden verdacht. We zijn toen een winkel ingelopen en daar een beetje gehangen. Toen we er zeker van waren dat ze weg waren, zijn we de drukte ingelopen en de metro gepakt naar onze wijk. Daar hebben we gegeten en heel lang gezocht naar board game winkels. Het is hier echt niet te vinden, wat Sinan erg jammer vond. In de avond rond 20.00 uur was ik echt moe en wilde eigenlijk naar huis, maar toen kwamen we lange het theatergebouw en dachten ‘Laten we een kans wagen’. De Sichuan voorstelling was net begonnen dus wij konden er nog bij. En wat een geluk dat we dit gedaan hebben!! Het was echt zo leuk! Het was een combinatie van dans, comedy, acrobatiek en de culturele dans waarbij de maskers van mensen in een sec. veranderen. Ik weet de naam even niet meer, maar als je het ziet, dan weet je wat ik bedoel. Het was echt een indrukwekkende show! We waren blij dat we dit toch hadden gedaan, ipv. toegeven aan onze vermoeidheid. Onze vermoeidheid verdween tijdens de show. Hierna wilden we echt naar huis gaan, dus liepen we die kant op, maar weer werden we afgeleid:) Deze keer door eten:) Er waren allemaal kleine eetkraampjes met verschillende gerechtjes. Eentje werd gerund door een moeder en dochter. We weten nog steeds niet hoe het gerecht heet, maar het bestond uit gelei en allemaal zoetigheden en nootjes erin. Na enig handen- en voetenwerk bestelden we het, en aten het op hun geïmproviseerde terrasje. Rond 23:00 uur waren we dan eindelijk thuis.

Morgen vliegen we pas om 15:30 uur, dus we gaan rustig wakker worden, ontbijten en onze spullen pakken. We hebben alle tijd.

Onze tijd in China zit erop. We hebben megaveel genoten, van de reis, het land, het samen zijn met elkaar en de mensen. Maar het zit er nog niet helemaal op. Nog 4 dagen in Bangkok, in een hotel met zwembad en midden in de stad, en dichtbij een night market. Dat gast echt helemaal goedkomen.

1. Naima Yougil:
    22 maart 2025
    Klinkt avontuurlijk en indrukwekkend jullie reis. Geniet nog van jullie aatste vakantie dagen.
  2. Ayse:
    23 maart 2025
    Dank je wel Naima! Het is een prachtige reis. Dank je wel, we genieten nog zeker van de laatste dagen.