Hong Kong Island bezoeken

8 maart 2025 - Hongkong, Hongkong

Superleuke en volle dag in Hong Kong vandaag!

We werden best laat wakker, Sinan om 11:30 uur, ik om 07:00 uur maar viel toen weer in slaap om 10:30 uur😬 We waren wel lekker uitgerust en waren klaar om lekker veel te doen.

We begonnen met het achterlaten van onze vuile was bij de wasserette. Twee grote zakken voor maar 5 euro! Echt niet normaal goedkoop! We hebben echt weinig kleding mee en moeten zo om de max. 4 dagen een wasje draaien, anders redden we het niet. Maar dat gaat prima, omdat er overal wasserettes zijn. Na de wasserette gingen we naar de fruitmarkt om ontbijt te halen. Je had er mini-mandarijnen, echt heel schattig. Die hebben we gehaald, en wat bananen zodat het goed zou vullen.  Na ons fruit konden we weer even verder. Sinan wilde graag de electronicawinkels bezoeken, dat hebben we dus gedaan. Ik verveelde me een beetje, dus ben ik alleen naar een van de vele winkels gegaan waar je van die grijpmachines hebt om op te spelen. Ik heb een paar potjes gespeeld, maar helaas niets kunnen grijpen. Tussendoor ben ik naar een 7/11 gegaan en vond daar veganbroodjes met vanille erin. Het was zooeeeettt, echt mierzoet, maar hé wel vegan. Sinan wilde nog wat eten, dus gingen we naar een eethuisje. Je hebt hier overal eethuisjes waar je even snel kunt eten. Echter, vegan begrijpen ze echt niet, dus liet ik vandaag de Kantonese zinnen ‘Ik eet geen vlees, Ik eet geen eieren, Ik drink geen melk’ laten zien die onze vriendin voor ons had opgeschreven. Echt mega makkelijk! Ook heb ik er een paar Chinese woorden in gegooid die ik heb geleerd via Duolingo (mifan, betekent rijst)

Na het eten besloten we naar de overkant, naar Hong Kong Island te gaan. Wij verblijven zelf in het deel Kowloon. We gingen met de metro, en op de terugweg met de ferry. Op Hong Kong island wilden we de grootste roltrap van de wereld proberen. De roltrap is 800 meter en heeft allemaal tussenstops waar je de wijken in kan gaan die zich links en rechts bevinden, en het duurt 20 minuten van het begin tot het einde.  We hebben de roltrap genomen en zijn toen willekeurig ergens uitgestapt. Het bleek een goede keus te zijn; we kwamen bij een oud-gevangenis die rondom een plein was gebouwd. Op het plein hebben we op een terras gezeten, en vegan dumplings gegeten en Chinese thee gedronken. Ik vond de manier waarop je thee drinkt echt heel gezellig! Ik ga ook een Chinees theesetje kopen, echt heel leuk!

Na deze wijk bezocht te hebben liepen we richting de Peak Tram. Dat is een tram die je helemaal naar de top van Hong Kong brengt. Het is echt heel erg stijl en het uitzicht vanuit de tram en de top is bizar bijzonder. Hong Kong is gebouwd in een dal, dus vanuit de top zie je een stad rijzen met honderden wolkenkrabbers en lichten. Je zou zeggen ‘allemaal beton, mwehhh’ maar het indrukwekkender dan ik had verwacht. Op de top was het ook heel groen, de natuur is daar wel bespaard gebleven. Je kon er verschillende trials lopen. We hebben geen uitgebreide trial gedaan maar hebben een rond een deel van de cirkel rondom de berg gemaakt. Het uitzicht, de stilte, het was echt adembenemend. Het was fijn om even de rust te hebben, zonder duizenden mensen en beton om je heen.

Na de Peak tram besloten we naar Soho te gaan. Op internet stond dat Soho the place to be was. Nou, dat viel vies tegen. Het is een uitgaansplek met vooral veel Europeanen (zakenmannen) die daar eten, drinken en uitgaan. We hebben er Libanees gegeten, mega afgezet, en daarna wilden we teruggaan naar one eigen wijk. Op onze weg terug liepen we langs een Dutch bar. We waren naar binnen aan het kijken toen een man die aan de bar zat ons in het Nederlands aansprak. We hadden de ontmoetingsplek van de Nederlanders gevonden hoor:) De man, Jasper bleek hij te heten, haalde ons over om een rondje te drinken daar. We hebben gezellig gezeten en gekletst met hem. De eigenaar was een norse Amsterdammer die het vertikte om het lied ‘Utreg me stadsie’ op te zetten🤣Uiteindelijk deed hij het toch maar, en zei dat hij niet verantwoordelijk was als de box zou ontploffen🤪Die man was echt heel grappig.

Na een drankje was het alweer bijna 23:30 uur en tijd voor ons om naar ons hotel te gaan. We besloten niet de metro, maar de Star ferry te pakken. Was leuk om dat ook mee te maken.

Rond 02:00 uur sliepen we pas, zo niets voor mij:)

Morgen gaan we onze laatste dag in Hong Kong tegemoet. Ook weer heel veel zin in!

Het is hier heel leuk, en na twee drukke jaren (voorbereidingen voor de bruiloft, het huwelijk, naar Amsterdam verhuizen, Arda’s examenjaar, Arda’s verhuizen, nieuwe baan) doet deze reis ons heel erg goed, merken Sinan en ik. Het is fijn om met z’n tweetjes uit de dagelijkse sleur te zijn.