Laatste hele dag Hong Kong, massages en kloosters bezoeken
9 maart 2025 - Hongkong, Hongkong
Vandaag zijn we onze dag begonnen met een couples massage, nek, schouder, rug en voeten om precies te zijn.
Het was heeeeerlijkkk! En gezellig:) De dames die er werkten vonden Sinan nog grappig:) Een grote, behaarde man, konden ze wel om lachen:) Ze lieten zijn voeten aan elkaar zien en giechelden erop los:))
Sinan valt hier sowieso op met zijn lengte. Hij is 1.85 meter, wat een vrij normale lengte is in Nederland, terwijl hij hier echt een reus is. We zien alleen andere Europeanen hier die lang zijn, verder torent hij overal bovenuit.
Ik daarentegen pas hier perfect tussen. De stoelen, tafels, bankjes, alles past bij mijn lengte. Mijn voeten bungelen niet in de lucht als ik op een stoel zit, en ik kijk mensen recht aan ipv. naar boven kijken. Verfrissend wel:)
Bij de massagesalon waren trouwens best wat toeristenstellen. Zegt ook iets over de salon. De reviews waren sowieso goed, dus de keuze was goed gemaakt.
Na de massage wilden we doorgaan naar de 10.000 boeddha’s, maar daar later meer over.
Wat we niet hadden verwacht, is dat we zouden gaan winkelen. Oké, we wisten dat Hong Kong de shopparadijs is, maar dat wij eraan toe zouden geven, nee. Nou ja, ik heb een rok en spencer gekocht, en Sinan een hele gave camera. We gaan zulke mooie foto’s maken hier. In het bijzonder verheug ik me op De Chinese muur.
Na het beetje winkelen, namen we de metro en de trein richting de 10.000 boeddha’s.
We waren blij dat we voor dit klooster hadden gekozen, ipv. the beroemde big Boeddha! Het was er mooi, stil en sereen.
De klim naar het klooster was een zware, maar het was het absoluut waard♥️
De weg naar het klooster was een smal pad met aan weerszijden levensgrote beelden van monniken. In het klooster had je op alle wanden kleine beelden van monniken, 10.000 stuks dus.
In het klooster hebben we, met hulp van een native, een stokje getrokken en dat ingeleverd bij het klooster. Je kreeg dan een getal en de daarbij horende voorspellingen. Sinan en ik hadden allebei een zeer hoog getal, wat voor geluk staat. Yaaayyyy.
Na het klooster wilden we terug naar onze wijk, maar we werden onderweg afgeleid, namelijk door de Ikea🤣 We besloten naar binnen te lopen om te kijken of het restaurant dezelfde gerechten serveert.
We kwamen erachter dat ze hier vegan zalm met spaghetti hebben, groente, aardappelgerechten en verschillende soorten ijs. Ik heb geen spaghetti genomen, maar de rest hebben we wel gehaald. Was erg leuk om dit te ervaren zo in Hong Kong.
Hierna gingen we terug naar onze wijk. Ik was erg moe, had maar 5 uur geslapen, en wilde eigenlijk naar ons hotel. Sinan besloot eten in me te gooien, met de hoop dat ik dan weer energie zou krijgen. Ik moet zeggen dat het wel heeft geholpen. We hebben nog de night market en ladies market bezocht en wat dingetjes gehaald. Ik begin het afdingen best te leren. Met een glimlach agressief blijven afdingen, echt grappig.
Rond 22.30 uur waren we in ons hotel, we hebben nog even tijd voor onszelf genomen, op onze tel en lezen, en zijn daarna rond 00.30 uur naar bed gegaan. Ik ga wel wild hier met de bedtijden hoor:) Thuis slaap ik altijd max. om 22:30 uur, echt max.
We zijn nu precies een week op weg, en hebben nu al zoveel meegemaakt. Aan de ene kant lijkt het alsof we net weg zijn, aan de andere kant is het alsof we al weken onderweg zijn. Ik vind het leuk, het reizen, de quality time met Sinan, nieuwe ervaringen opdoen. Het maakt me oprecht gelukkig.
Terwijl ik dit typ, zitten we in de trein richting Yangshuo. Daar gaan we 3 nachten verblijven en genieten van de prachtige natuur.