Ruyi peak

11 maart 2025 - Yangshuo, China

Vandaag werden we in de kou wakker. Het hotel waar wij in Yangshuo zouden verblijven, viel, op zijn zachtst gezegd tegen. Het hotel was megakoud, en ondanks de verwarming wilde het niet opwarmen. Verder vonden we het er ook niet echt schoon, en de locatie was ook mwah. Het hotel kostte dan ook €10,- per nacht, dus wat wil je😬 De reviews waren heel goed, dus had ik er wel vertrouwen in, maar mijn lesje heb ik gehad; Goedkoop is duurkoop. We verblijven 3 nachten in Yangshuo, en om dit te verpesten door een hotel, nee dat wilden we niet, dus besloten we een ander hotel te vinden. Om deze slechte nacht te compenseren, zitten we nu in een super de luxe hotel, met bad, groot balkon en panorama uitzicht vanuit ons bed met ramen van grond tot plafond:) Het is adembenemend om hier wakker te worden. Ik ga foto’s toevoegen, want dit uitzicht is niet te beschrijven.
Nadat we waren uitgecheckt in het oude hotel, ging Sinan in een klein eettentje ontbijten met noodles. Dit tentje blijkt een plekje te zijn dat al tientallen jaren bestaat en heel bekend is. Sinan heeft er ontbeten voor €1 ! En het was heeeerlijk, vertelde hij. Ik heb vandaag rustig aangedaan met eten, omdat mijn maag een beetje van streek is van al het verschillende eten.

Eenmaal aan de overkant van de Li Rivier kwamen we in ons nieuwe hotel aan. We kregen een gratis afternoon tea erbij, en 2 keer ontbijt, en traditionele kostuums die we mogen gebruiken om foto’s mee te maken🤣

We zijn gesetteld in onze kamer en zijn toen doorgegaan naar Ruyi Peak. Ruyi Peak is het hoogste karstgebergte hier dat je kunt beklimmen. En beklimmen is een understatement! Je wordt eerst met de kabelbaan naar een hoogte van 241 m gebracht, daar stap je uit, en ga je te voet verder naar boven. Je gaat via touwbruggen, minibruggen met glazen vloer en rode bruggen, die rode linten moeten voorstellen, wat staat voor geluk, de bergen op. Het was zooooo mooi. Elke keer dat we dachten dat we het mooiste uitzicht hadden gevonden, en een foto maakten, kwamen we bij een nog mooier uitzicht. We hebben hier zo erg genoten♥️De natuur, de rust, het idee dat we zoveel geluk hebben dat we hier zijn, het was een intens gelukkig gevoel. Tussendoor hebben ze stops gerealiseerd waar je naar het toilet kunt, en thee kunt drinken. Zo mooi allemaal. Op de top, toen we lekker aan het genieten waren van het uitzicht, hebben we onze reis doorgenomen, en besloten dat we 2 nachten Guilin skippen, en Beijing verlengen. We denken namelijk dat Guilin veel van hetzelfde als Yangshuo gaat zijn, terwijl Beijing zo groot is dat we onmogelijk in 4 dagen alles kunnen zien. Dus nu wordt het 6 nachten Beijing.  We zijn tevreden met dit besluit, en vonden het fijn dat we snel beslissingen durven te nemen, zonder fomo te krijgen.

Rond 17:30 uur waren we in ons hotel en besloten de afternoon tea te pakken op de roof terrace. Voor mij was er niet veel, allemaal niet vegan taartjes, dus heb ik het fruit opgegeten. Het was wel erg gezellig.
Na de afternoon tea rustten we even uit, en gingen daarna het stadje in. Sinan heeft allemaal lekkers uitgeprobeerd, vooral de tofu zag er zooo lekker uit, en ik heb toegekeken:) Waar ik alleen geen last van heb is chips en de patat van Mc Donalds:) Bekend maakt bemind, zal ik maar zeggen. Dus heb ik een patatje genomen, terwijl Sinan allemaal lekkere lokale gerechten aan het uitproberen was. Ik moet zeggen dat het best tegenvalt om hier vegan eten te vinden. Ze doen echt overal vlees in, terwijl ze zoveel veganproducten hebben. Seitan komt letterlijk uit China, maar toch wordt het op straat weinig gebruikt. We komen er wel altijd uit, maar het is wel even zoeken. Dat we via duolingo Chinees hebben geoefend, helpt ons hier echt! Met Chinese woorden maken we best veel duidelijk, ook mbt eten. Tijdens onze wandeling in de stad zijn we ook naar de supermarkt geweest. We hebben allemaal verschillende soorten chips gekocht om uit te proberen. Ze hebben hier allemaal mini-bakjes chips die je in kilo’s kunt kopen. Echt heel grappig. We hebben komkommersmaak, peper, zeewier, tomatenpuree en tomaten gehaald en alles uitgeprobeerd. Zeewier was het grootste succes:)
Na nog wat rondgebanjerd te hebben, gingen we terug naar ons hotel. We hebben daar nog een spel gespeeld dat Sinan hier heeft gekocht, het heet ‘Durian’. Daarna was het tijd om te gaan slapen. Morgen weer een wandeldag.

Nog iets over de Chinezen; Ze werken megahard! Niemand staat stil, ze zijn altijd bezig, en dan met name de vrouwen! De vrouwen zijn overal vertegenwoordig, wat zeer opvallend is. In de bouw, als chauffeur, in restaurants, vrouwen werken kneiterhard hier. Verder zijn Chinezen in het algemeen zeer beleefd, vriendelijk, goedlachs en een beetje verlegen. Ze vinden het superleuk als we Mandarijn proberen te spreken, en helpen ons met onze uitspraak. Ze kijken een beetje de kat uit de boom, maar als eenmaal het ijs is gebroken, is het helemaal goed. Verder nemen ze soms stiekem foto’s van ons, en dan in het bijzonder vrouwen die van Sinan een foto maken:) Een keer kwam een stel random vragen of ze met ons op de foto mochten:) Zo grappig. Al met al vinden we de mensen hier erg lief.